Verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Klik podcast

Voor de verstandelijk gehandicaptenzorg

In deze podcast-serie van Klik, gaat hoofdredacteur Tjitske Gijzen elke week in gesprek met betrokkenen bij de actie en het manifest voor betere omstandigheden in de verstandelijke gehandicaptenzorg. 

 

Aflevering 2 ‘Investeer in vaste medewerkers’

“Medewerkers zien steeds meer collega’s uitvallen en maken zich vooral zorgen om de gehandicaptenzorg.” Dat vertellen begeleiders Henk Haenraets en Bert Impelmans in de tweede aflevering van de Klik Podcast, een uitgave van Prelum. Er is volgens hen een gezamenlijke beweging nodig van alle partijen in de verstandelijk gehandicaptenzorg om iets te doen aan de personeelsproblemen. Ze gaan hierin dieper in op het verzuim, bespreken waarom het niet lukt personeel te houden en hun actie voor verandering: ‘Wij willen gezien worden’.

Vorige aflevering:

Aflevering 1. ‘De cliënt verdient beter’

“De gehandicaptenzorg is een fantastisch vak, dat voor de toekomst behouden moet worden.” Aan het woord zijn begeleiders Henk Haenraets van Dichterbij en Bert Impelmans van Daelzicht. Beide zijn voorzitter van de ondernemingsraden van deze grote Limburgse zorgorganisaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Ze zijn een actie gestart voor betere omstandigheden in de zorg: Wij willen gezien worden, waar inmiddels al meer dan 50.000 handtekeningen voor zijn verzameld. Beide heren vertellen waar zij tegenaan lopen in hun werk en wat ze willen verbeteren.

In de volgende afleveringen

  • gaan ze in op de problematiek van de stijgende administratieve lasten (aflevering 3)
  • en tot slot bespreken we wat de reacties zijn op hun manifest en bellen hiervoor ook met de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (aflevering 4).