Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Vanaf € 20,- incl. btw

Inschrijven niet meer mogelijk

Algemeen

Tijd:      10.00 - 11.00 uur
Specialisme:      Begeleiders, gedragsdeskundigen/orthopedagogen en andere professionals die ondersteuning bieden aan mensen met autisme en een (ernstige) verstandelijke beperking.
Deelnamekosten: *      € 35,- deelname webinar mét Kennispocket Verstandelijke beperking & Psychiatrie**
€ 20,- deelname webinar zónder Kennispocket
Capaciteit:      Geen maximum, het betreft een webinar via Zoom.

* Prijzen zijn inclusief BTW, cursusmateriaal en certificaat na afloop van het webinar.
** Bij de optie deelname aan het webinar inclusief kennispocket, wordt deze binnen twee weken bezorgd op het bij ons bekende adres. Dient de kennispocket naar een ander adres verstuurd te worden? Vermeld dit bij inschrijving in het opmerkingenveld. 

Dwang bij mensen met een verstandelijke beperking:
Leer meer over de achtergrond en omgaan met dwangmatig gedrag

In deze Klik webinar gaat Joyce Voeten-van de Louw in op veelgehoorde praktijkvragen over dwang bij mensen met een verstandelijke beperking. Dwangmatig gedrag komt vaak voor in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Wanneer is iets normaal gedrag en wanneer is sprake van een dwangstoornis? En hoe doorbreek je dit gedrag en behandel je dit? En hoe betrek je het systeem hierbij? Schrijf je in en leer in één uur alles wat je moet weten over dit belangrijke onderwerp!

In dit verdiepend webinar van Klik leer je:
Wat het verschil is tussen stereotiep en dwangmatig gedrag bij mensen met autisme of een dwangstoornis en een verstandelijke beperking;
Wanneer er sprake is van gedrag dat normaal is voor de ontwikkelingsleeftijd en wanneer er sprake is van een dwangstoornis bij mensen met een verstandelijke beperking;
Welke uitingsvormen van dwangstoornissen je kunt onderscheiden;
Welke behandelmogelijkheden er zijn en waarom het belangrijk is om het systeem te betrekken bij het doorbreken van gedrag.

 
Meer lezen
Deelnemers van het webinar kunnen na afloop aanvullende literatuur over dit onderwerp voor verdere verdieping ontvangen en Joyce Voeten-van de Louw is per mail bereikbaar voor verdere vragen. Ook kunnen zij met korting de Klik kennispocket Psychiatrie  bestellen, met daarin naast aandacht voor dwang ook ervaringsverhalen over psychiatrische problematiek zoals borderline, angst- en stemmingsstoornissen en schizofrenie bij mensen met een verstandelijke beperking.

Programma

Het webinar vindt plaats op dinsdag 12 december 2023 van 10.00 tot 11.00 uur.

Sprekers

Arts verstandelijke gehandicapten | AIOS psychiatrie