Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zwartboek vol meldingen van onverantwoorde zorg

20 juni 2011 Door de redactie Geen reacties

Het is slecht gesteld met de kwaliteit van de zorg in Nederland. Vakbond Abvakabo FNV kreeg ruim 500 meldingen van misstanden binnen sinds de opening van het meldpunt Onverantwoorde Zorg vorig jaar zomer. Van onverantwoord lage bezetting en het inzetten van ongekwalificeerd personeel, tot toiletrondes en douchebeurten die overgeslagen worden.

Met als resultaat dat de kwaliteit van het werk ernstig onder druk staat, dat basiszorg niet meer verleend wordt en dat er onverantwoorde situaties ontstaan. De verwachting is dat de kwaliteit alleen nog maar zal afnemen door de toenemende druk op de zorg door vergrijzing en door geplande bezuinigingen.

Een overzicht van alle meldingen staan in het Zwartboek Onverantwoorde Zorg dat Abvakabo FNV en een aantal werknemers uit de zorg donderdag 23 juni aan de Vaste Kamercommissie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport overhandigen. Daarnaast doet de bond een aantal aanbevelingen om het tij te keren en worden de resultaten bekendgemaakt van onderzoek naar de kwaliteit van zorg onder ruim 1100 werknemers in de zorg.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!