Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zorgvernieuwingsprijs: 75.000 euro voor jouw briljante idee

28 februari 2014 Door de redactie Geen reacties

Heb je een briljant en nog niet eerder geopperd idee om mantelzorgers en vrijwilligers te ontlasten of hen te ondersteunen bij hun medezorg voor jouw cliënten? Dan maak je een goede kans op de Nationale zorgvernieuwingsprijs 2014. Win je de prijs, dan krijg je 75.000 euro om je idee uit te voeren. De inschrijving sluit op 22 april.

De opdracht voor de prijsvraag is: Kom met een vernieuwend idee voor mantelzorg of vrijwilligerszorg, dat mensen (beter) in staat stelt om zorg te dragen voor elkaar. Bijvoorbeeld nieuwe manieren om mantelzorgers te ontlasten. Oplossingen die de combinatie van werk en zorg beter mogelijk maken. En manieren om in de buurt meer helpende handen te vinden en in te zetten. Elk idee is welkom, zolang het maar vernieuwend is.

Troostprijs
Wie de prijs niet wint maar wel meedoet, krijgt tips om zijn idee verder uit te werken, en wordt geholpen bij het vinden van financiers.

Iedereen kan een idee insturen: cliënten, mantelzorgers, zorgverleners en zorgvernieuwers. Zolang er maar een organisatie is die het idee (mee) uitvoert.

De Zorgvernieuwingsprijs wordt elke twee jaar georganiseerd door ZonMw en VSBfonds, en is bedoeld om goede ideeën voor betere zorg een kans te bieden. Veel goede ideeën blijven op de plank liggen. Er is bijvoorbeeld geen tijd en geld om ze uit te werken. En vaak is niet duidelijk hoe je van een idee naar een haalbaar plan komt.

Informatie en inzenden op www.nationalezorgvernieuwingsprijs.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!