Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zorgverlener maakt lessen verstandelijk gehandicaptenzorg voor Roc's

26 september 2011 Door de redactie Geen reacties

Vanboeijen, zorgverlener in de verstandelijk gehandicaptensector, schoolt haar medewerkers zelf in specifieke doelgroepen, zoals ouderen en mensen met psychische problemen. Deze modules gaat de organisatie nu omzetten naar leertrajecten voor Regionale opleidingscentra (Roc's).

Projectleider Karla Okken van Vanboeijen vertelt: "Wij zijn erg tevreden over de gerichte scholingstrajecten die we aanbieden aan onze medewerkers. Begeleiders van ouderen met een verstandelijke handicap krijgen bijvoorbeeld extra modules over ouderen met een verstandelijke handicap. Mensen die juist werken met mensen met een verstandelijke handicap in combinatie met psychische problematiek, leren hiervoor extra vaardigheden."

"Wij vinden het zonde dat Roc's nog geen specialismen aanbieden. Daarom hebben we met het Drenthe College en Promens Care afgesproken dat wij gezamenlijk onze modules gaan omzetten naar modules voor RocC's. Ik hoop dat mensen die de opleiding hebben gedaan bij het Roc, beter voorbereid zijn op de praktijk en daardoor betere zorg kunnen bieden."

Daarnaast hoopt ze dat leerlingen zich bewust zijn van de verscheidenheid binnen de sector en een bewuste keuze maken. "Soms krijgen we hier leerlingen die 'het zo leuk vinden om met kinderen te werken'. Terwijl de jeugd een heel complexe doelgroep is, vaak hebben leerlingen dan zo'n vertekend beeld. Hopelijk kunnen we met dit project iets bijdragen aan de beeldvorming en daarmee tegelijkertijd voorkomen dat medewerkers snel afhaken."

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!