Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zorgorganisaties starten met cliëntenportaal

31 juli 2014 Door de redactie Geen reacties

Ruim 450 cliënten van de West-Brabantse zorgorganisatie Prisma hebben inmiddels toegang tot een speciaal voor hun gebouwd intranet genaamd HalloPrisma. Cliënten met een verstandelijke beperking van de zorgorganisatie 's Heeren Loo krijgen met de komst van Jip, Jouw Internet Portaal, een eigen internetomgeving. Cliënten en begeleiders dachten mee bij de bouw van de afgeschermde cliëntenportalen, die zijn aangepast aan het niveau en de mogelijkheden van de cliënt.

HalloPrisma is een speciaal intranet voor cliënten, met daarop nieuwtjes, video's, een smoelenboek en de mogelijkheid om berichten te sturen. Ook verschijnen er vacatures voor cliënten op. Het cliëntenplatform is sinds eind juli 2014 voor alle ambulante cliënten en cliënten van wooninitiatieven uit West-Brabant beschikbaar. Daarna volgen cliënten uit Midden- en Noord-Oost-Brabant. De eerste opzet is gemaakt voor cliënten van een midden tot hoog ontwikkelingsniveau. De komende jaren wordt het intranet doorontwikkeld voor cliënten met een lager niveau.

Met Jouw Internet Portaal kunnen cliënten van 's Heeren Loo ook films en foto's bekijken, spelletjes doen en informatie opslaan. Cliënten kunnen in overleg met hun verwanten bepalen hoe de internetomgeving eruitziet, welke applicaties ze gebruiken en met wie ze informatie delen. Voor cliënten die al zelfstandig op internet gaan wordt Jip Extra ontwikkeld, waarmee ze kunnen schakelen tussen Jip en het gewone internet. In het eerste cliëntenjournaal 2014 van 's Heeren Loo over eigen regie laat een cliënt zien hoe Jip werkt.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!