Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zorgorganisatie zet chatbot in voor vragen begeleiders

9 maart 2021 Door de redactie Geen reacties

Bij zorgorganisatie Philadelphia is op 1 maart een nieuw roostersysteem ingevoerd, InPlanning genaamd. Gelijktijdig is ook Sophi geïntroduceerd, een chatbot met een menselijk gezicht die emoties kan tonen en kan praten. Deze digitale collega geeft antwoord op vragen die medewerkers over InPlanning hebben.

De chatbot wordt de komende tijd steeds intelligenter, doordat Philadelphia haar voedt met informatie over andere onderwerpen. Ze kan dan bijvoorbeeld ook ingezet worden voor gesprekjes met cliënten en hun familie.

Sophi moet de druk op de servicedesks van Philadelphia helpen verminderen. Invoering van een nieuw systeem roept in de begintijd vaak veel vragen op, die Sophi na een ontwikkelingsperiode van een half jaar nu zou kunnen beantwoorden. Ook kan ze helpen bij het plannen, ruilen en wijzigen van diensten, waardoor dat proces makkelijker en overzichtelijker verloopt. De medewerkers van de zorgaanbieder kunnen met complexere vragen nog altijd terecht bij de servicedesks.

De zorgorganisatie stelt dat de invoering van de chatbot een belangrijke stap is, omdat ze eraan bijdraagt dat medewerkers zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan de mensen die ze begeleiden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!