Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zorgorganisatie verhuurt woningen op instellingsterrein voor vrijwilligers

28 februari 2018 Door de redactie Geen reacties

Cliënten die op een instellingsterrein wonen en werken, komen niet zo eenvoudig met andere mensen in aanraking. Zorgorganisatie Cello heeft daar iets op bedacht: zij gaat vanaf april drie woningen op de Binckhorst in Rosmalen verhuren aan vrijwilligers.

Cello haalt met dit initiatief als het ware de maatschappij naar de Binckhorst, waar cliënten met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking leven. Men zoekt huurders die activiteiten met de Binckhorst-bewoners willen ondernemen. Als beloning kunnen zij tegen een scherpe prijs op het bosrijke terrein wonen, dat onderdeel is van de Hooge Heide, een natuurgebied met heide, vennen, zandverstuivingen en bos. “We willen dat mensen met en zonder beperking zoveel mogelijk met en naast elkaar samenleven,” zegt Frank van Beers, voorzitter van de raad van bestuur van Cello.

Tien jaar
Ook de gemeente ’s-Hertogenbosch vindt het een prima plan en heeft toestemming gegeven voor de komst van drie woningen op de Binckhorst. Deze mogen daar tien jaar blijven staan; dat is ook meteen de maximale huurperiode.

Het gaat om duurzame prefab-woningen voor eenpersoonshuishoudens, met twee woonlagen. De begane grond heeft een oppervlakte van 39 vierkante meter. De huizen liggen op ruime kavels, met een ‘magnifieke blik op het omringende groen’.

Aanmelden voor een van de woningen kan via www.samenlevenindebuurt.nl. Dit moet gebeuren voor 4 maart. Eerst meer informatie? Stuur dan een mail naar info@samenlevenindebuurt.nl.  |

Klik maakte eerder diverse artikelen over de Hafakker, een wijk waarin ook woningen voor mensen met een verstandelijke beperking en voor zogenaamde ‘verdunners’ staan: mensen zonder beperking. Ook schreven we over zorgorganisatie Abrona, die recenter instellingsterrein Sterrenberg ombouwde tot woonwijk.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!