Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zorgorganisatie deelt recepten voor gemalen voeding

28 maart 2016 Door de redactie Geen reacties

Medewerkers van zorgorganisatie Swz Zonhove hebben recepten ontwikkeld voor smakelijke gemalen voeding voor cliënten die afhankelijk zijn van vloeibaar voedsel. De recepten zijn gratis te downloaden van de website van Zonhove of te verkrijgen in een verzamelband.

Bij zorgorganisatie Swz Zonhove in Son en Breugel wonen, werken en leren zo’n 160 kinderen en volwassenen met een (ernstige) meervoudige en/of lichamelijke beperking. Omdat eten ook voor mensen die geen vast voedsel kunnen slikken of kauwen een beleving moet zijn, hebben medewerkers van Zonhove diverse recepten voor gemalen voeding bedacht. De recepten variëren van brood, fruit tot warme maaltijden, friet, snacks en zoet.

Deze recepten hebben ze overzichtelijk gebundeld op de website van Zonhove, waar ze ook steeds nieuwe recepten plaatsen. Daarnaast krijg je er uitleg over gemalen voeding en het gebruik van een keukenmachine.

De recepten op de site van Zonhove zijn gemakkelijk te printen, maar ook te verzamelen in een speciale verzamelband. Deze stevige map is los te bestellen voor € 19,95 euro per stuk, exclusief verzendkosten. De verzamelband is voorzien van zes tabbladen met daarachter 30 verschillende recepten onderverdeeld in de categorieën brood, fruit, warme maaltijden, friet, snacks en zoet.

Meer informatie op http://www.zonhove.nl/recepten-gemalen-voeding/

gemalenvoedingverzamelband.jpg

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!