Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zorgorganisatie De Opbouw stopt met jeugdzorg door financiële problemen

11 september 2019 Door de redactie Geen reacties

Stichting De Opbouw stopt met het bieden van jeugdzorg aan jongeren met een licht verstandelijke beperking via zorgorganisatie Lijn5. De stichting kan de financiële verliezen van de jeugdzorgdivisie niet langer verantwoord opvangen. De Opbouw voert momenteel gesprekken met derden om de behandeling van de jongeren een-op-een over te nemen.

Met ingang van komend jaar richt De Opbouw zich nog uitsluitend op de ouderenzorg en gehandicaptenzorg, de twee divisies die sinds 2014 de verliezen uit de jeugdzorg moesten compenseren. Doorgaan met jeugdzorg zou betekenen dat de zorgorganisatie geen middelen meer overhoudt voor investeringen in die divisies, terwijl dit wel noodzakelijk is.

Lijn5 is met 450 medewerkers actief in de provincies Noord-Holland, Utrecht en Gelderland en gespecialiseerd in complexe  gedragsproblemen die verband houden met een licht verstandelijke beperking. De Opbouw tracht om cliënten, locaties en behandelaars zonder wijzigingen over te dragen aan andere zorgorganisaties, zodat de medewerkers hun baan behouden en cliënten niet geconfronteerd hoeven te worden met nieuwe gezichten en nieuwe behandelcentra.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!