Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zorgleerling geweerd van reguliere school

7 maart 2011 Door de redactie Geen reacties

Meerdere reguliere basisscholen wijzen nu plotseling zorgleerlingen af. Een ouder is vorige week naar de Commissie Gelijke Behandeling gestapt nadat een middelbare school haar kind, een leerling met rugzakje, weigerde. Dat heeft de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (Cg-raad) in de Spits verklaard.

Er heerst grote onrust onder ouders van zorgleerlingen, meldt de Cg-raad in het artikel. Sommige scholen wijzen nu al, vooruitlopend op de bezuinigingen en de nieuwe wetgeving over Passend Onderijs, rugzakleerlingen af.

Ad Poppelaars, directeur van de Cg-raad, juicht het toe dat een getroffen ouderpaar inmiddels melding heeft gedaan bij de Commissie Gelijke Behandeling. Volgens hem levert de bezuiniging bovendien maar weinig op als veel van deze kinderen hun opleiding niet zullen afmaken.

"Gehandicapten staan al met 3-0 achter in de samenleving wat werk betreft. Als deze kinderen straks geen diploma halen, moeten ze allemaal een uitkering. Nog los van persoonlijke drama's die zich nu voltrekken, los je hier niets mee op. Je verschuift een kostenpost van Onderwijs naar Sociale zaken."

Bekijk het artikel in de Spits van 4 maart (pdf-bestand)

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!