Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zorgboerderij Amstelkade viert jubileum

15 februari 2011 Door de redactie Geen reacties

Zorgboerderij Amstelkade in Wilnis bestaat 12½ jaar en viert dit jubileum 17 februari samen met begeleiders, medewerkers en hun familie, vrijwilligers en sponsors. De Amstelkade begon als dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking en is in de loop der tijd uitgegroeid tot een zorgboerderij, natuurkampeerterrein en theehuis.

Nel Groenendijk, geboren op de boerderij Betlehem, gaf de boerderij in 1998 voor het eerst een sociale functie: samen met Abrona en Reinaerde zette ze dagbesteding en woonruimte op voor mensen met een beperking. Nadat Reinaerde in 2003 verantwoordelijk werd voor Amstelkade, besloot ze in 2009 de woonruimte op te heffen en de dagbesteding verder uit te bereiden. De dochter van Nel, Marijke Graveland, woont nog in het zomerhuis naast de boerderij.

Inmiddels runnen dertig mensen met een beperking het bedrijf in het Groene Hart, in de gemeente Ronde Venen. De groei van het bedrijf is ook te zien in de ontwikkeling van de medewerkers. Velen zijn begonnen met het leren werken met een grasmaaier en kunnen inmiddels de zitmaaier en tractor besturen. Daarnaast zijn er medewerkers die als gastheer of -vrouw de gasten helpen.

Om de medewerkers te bedanken voor het samen bereiken van het jubileum, wordt Amstelkade op 17 februari als wintermarkt aangekleed. Op het terras kunnen de gasten genieten van heerlijke winterhapjes en drankjes en in het restaurant is een kleine overzichtstentoonstelling ingericht.

Meer informatie op www.amstelkade.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!