Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zorgaanbieder Amarant presenteert handreiking VR-therapie

8 december 2021 Door de redactie Geen reacties

Bij Amarant wordt in de ondersteuning aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking al enige tijd gewerkt met VR-therapie. De ervaringen zijn zo positief dat de zorgorganisatie er in 2022 mee doorgaat. Amarant deelt de kennis over de therapie nu in een handreiking.

De handreiking ‘VR therapie bij cliënten met een lichte verstandelijke beperking. VR als verrijking van de reguliere behandeling’ werd gepresenteerd tijdens een gratis webinar over de inzet van VR-therapie.

Behandelaren bij Amarant die de therapie gebruikten bij exposure therapie (denk aan angststoornissen) merkten dat de cliënten geïnteresseerd waren in de speciale brillen. Hiermee is maatwerk mogelijk en kunnen situaties nagebootst worden die voor de cliënt bijvoorbeeld spannend zijn. Samen met de behandelaar kunnen ze oefenen, zodat zo’n situatie voor minder spanning zorgt.

De handreiking geeft uitleg over de werkwijze van de VR Exposure Therapie en bevat een korte uitleg voor cliënten, verwanten en begeleiders. Je kunt de handreiking van Amarant downloaden als pdf.  |

Lees eerdere Klik-artikelen over VR-therapie en activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!