Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zorg en welzijn laten zich zaterdag zien

14 maart 2012 Door de redactie Geen reacties

1.250 zorg- en welzijnslocaties openen aanstaande zaterdag (17 maart) hun deuren voor het grote publiek tijdens de Open Dag van zorg en welzijn. Dit is de grootste landelijke Open Dag ooit sinds de start van dit evenement twaalf jaar geleden.

De activiteiten voor de Open dag zorg- en welzijn worden gecoördineerd door de regionale werkgeversorganisaties in de sector zorg en welzijn. Zorg- en welzijnsorganisaties hebben zich tot het laatste moment massaal in hun regio aangemeld. Redenen als het imago van de sector te versterken, mensen inzicht te geven in de laatste ontwikkelingen en om het grote publiek kennis te laten maken met het werk binnen de sector, liggen hieraan ten grondslag. In 2011 bezochten ruim 600.000 bezoekers de Open Dag.

Ook veel bekende Nederlanders zetten zich in voor deze dag. Isa Hoes, André van Duin, Chazia Mourali, Leontien van Moorsel, Koert-Jan de Bruijn, Youri Mulder, Ruud Feltkamp, Babette van Veen, Christophe Haddad, Winston Post, Maureen du Toit en vele anderen komen deze dagen en op zaterdag 17 maart in actie. De bekende Nederlanders zetten zich op verschillende manier in om aandacht te vragen voor de Open Dag. Ze treden op in filmpjes, lenen hun stem in radiocommercials en bezoeken locaties door heel Nederland. Op www.opendagzorgenwelzijn.nl kun je zien in welke voorzieningen in het hele land je zaterdag welkom bent.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!