Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zomers feest voor cliënten Amerpoort luidt driedaags Caribisch festival in

28 juni 2017 Door de redactie Geen reacties

Amersfoort is in de ban van het driedaagse festival Dias Latinos dat van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli gehouden wordt. De aftrap van dit event vindt plaats in theatercomplex Flint met het feest Viva la Vida, Fiësta!, speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking.

Zo’n 250 cliënten van zorgorganisatie Amerpoort komen 30 juni in de middag naar dit swingend Caribisch dans- en muziekfeest in de Afas-zaal van Flint om te genieten van de vrolijke Latino-klanken. Er zijn onder meer optredens van Joris Linssen & Caramba, er worden dans- en muziekworkshops gegeven en natuurlijk wordt er gezorgd voor hapjes en drankjes, allemaal in Caribische stijl.

Dansworkshop
Zestig tweedejaars studenten van de School voor Welzijn van Mbo Amersfoort begeleiden de cliënten bij de dansworkshop. Zij volgen de opleiding Maatschappelijke Zorg en Begeleider specifieke doelgroepen en zijn zeer gemotiveerd om in dit geheel een rol te spelen: juist omdat dit geen fictief project is en ze echt praktijkervaring opdoen met de doelgroep. Alle studenten hebben in de afgelopen periode de speciale module ‘Zuid-Amerikaanse dans’ gevolgd.

Viva la Vida, Fiësta! vindt plaats op 30 juni, van 14.00 tot 17.00 uur. Alle gasten worden verwelkomd door de nieuwe festivaldirecteur Jörgen Raymann, beter bekend als stand-up comedian en programmamaker. Alle latino-klanken schaart hij onder de categorie happy music.


Gratis
Zo’n 21 jaar geleden werd het Caribische feest Dias Latinos voor het eerst gehouden in Amersfoort, maar na de 2015-editie hield het op. Met de nieuwe festivaldirecteur keert het event nu toch weer terug en wel in de oorspronkelijke vorm: als gratis feest in de binnenstad.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!