Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zoekmachine wint innovatieprijs

16 januari 2013 Door de redactie Geen reacties

De Zorg Innovatieprijs 2013 van de 's Heeren Loo zorggroep is toegekend aan het project Woon-werkcarrière in regio Zuid-Holland Noord. Doel van het project (een zoekmachine) is mensen met een verstandelijke beperking beter ondersteunen bij het kiezen en plannen van hun woon- of werkcarrière. De prijs bestaat uit een bedrag van €10.000,- en een wisseltrofee.

Tineke van Iperen is projectleider van Woon-werkcarrière. Zij legt uit: "In de regio Zuid-Holland Noord is een flexibele, samenhangende keten gemaakt van onze diensten: van thuisondersteuning tot 24-uurszorg en van jobcoach op je werkplek tot snoezelen. Deze keten van mogelijkheden noemen we de Woon-werkcarrière. We hebben al deze mogelijkheden beschreven en in een database met zoekmachine geplaatst. Zo is snel duidelijk wat we bieden, waar dit we dit doen en hoe we dit doen. Een cliënt, of zijn begeleider/verwant kan zo zien of het aanbod en de begeleidingswijze aansluit bij zijn levensfase, zijn ontwikkelingsbehoefte en zijn wens waar hij wil wonen of werken."

Het projectteam zal de prijs besteden aan het verfijnen van de database en het ondersteunen van collega's om bij nog meer cliënten de Woon-werkcarrière inzichtelijk te maken. Lees meer over de Zorg Innovatieprijs 2013 op de site van 's Heeren Loo.

Tineke van Iperen stond eerder uitgebreid in Klik in de rubriek Loopbaan van december 2011, waar ze vertelde over hoe ze werkt aan sociale integratie van cliënten.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!