Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zo kan het ook! leidt tot beweegcultuur in de gehandicaptenzorg

26 juni 2012 Door de redactie Geen reacties

Sinds de invoering van het beweegstimuleringsprogramma Zo kan het ook! in 2009 zijn 44 zorginstellingen in de verstandelijk gehandicaptenzorg ermee van start gegaan en doen 15.000 cliënten actief mee aan bewegingsactiviteiten. 10.000 cliënten sporten en 9.400 werknemers van zorginstellingen hebben deelgenomen aan activiteiten.

De sport- en beweegactiviteiten van Zo kan het ook! vinden plaats op 1.000 locaties verspreid over het land en omvatten onder meer sportweken, fitness middagen, danslessen, fittesten. Samenwerking met andere partijen zoals sportverenigingen, lokale ondernemers of de gemeente staat daarbij centraal. De resultaten van Zo kan het ook! werden gepresenteerd tijdens een eerste congres .

Nieuw blad
Daar werd ook een nieuw magazine gepresenteerd waarin deelnemers aan het bewegingsprogramma hun verhaal vertellen en hun ervaring delen. Zo kan het ook! is een programma van Gehandicaptensport Nederland en richt zich via woon- en dagvoorzieningen op mensen met een verstandelijke handicap. De eerste periode van het programma werd gesubsidieerd door het Ministerie van Vws, en heeft volgens Gehandicaptensport Nederland tot een echte beweegcultuur in de zorg geleid. Verschillende zorgorganisaties zeggen door te gaan met het stimuleren van sport en bewegen.

Lees meer op de site van Gehandicaptensport Nederland

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!