Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zintuigenfestival voor ernstig meervoudig gehandicapten slaat aan

14 oktober 2014 Door de redactie Geen reacties

Zaterdag 11 oktober was in Aalten een festival voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, waar ze op alle mogelijke manieren hun zintuigen konden gebruiken. De deelnemers, familie en vrijwilligers zijn positief over het bijzondere feest en vragen Estininea om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.

Het dagactiviteitencentrum in Aalten was door vrijwilligers, buren en derdejaars leerlingen van een nabijgelegen de scholengemeenschap omgetoverd tot een fantastische festivalruimte. Dankzij al deze mensen kon Estinea meer dan 80 mensen uit de Achterhoek een mooie dag te bezorgen.

Volop genieten
Er waren verschillende belevingspodia waar iedereen volop kon genieten. Er was een vloer met een prachtige projectie. Bezoekers die hier overheen liepen, reden, of op zaten, merkten dat de vloer door hun bewegingen veranderde. In de filmzaal konden de festivalgangers een film beleven door beeld, geluid, trilling en geur. Er was een aangepaste Silent Disco, een vloer waarop je muziek niet alleen hoort maar ook voelt. Er waren een poppentheater met persoonlijke aandacht voor iedere bezoeker, een waterbed, hand- en voetmassage, een rolstoeltoegankelijke huifkar. En wie zin had in iets lekkers kon zelf iets klaarmaken, proeven en ruiken.

Echt feest
Deelnemers genoten van de veelzijdigheid en de gezelligheid en de opzet bleek prima aan te sluiten bij hun niveau. Estinea slaagde zo in de opzet om ook voor de meest ernstig beperkte cliënten een echt feest te organiseren.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!