Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zingevingsproject voor Zeeuwse cliënten en zorgorganisaties

24 januari 2018 Door de redactie Geen reacties

Vier zorgorganisaties en de Raad van Kerken in Zeeland zijn samen een zingevingsproject gestart. ‘Samen voor zin’ heet het initiatief voor geestelijke verzorging voor mensen met een beperking. Dat is breder dan religie en helpt mensen bij hun levensvragen.

De samenwerking tussen Arduin, Philadelphia, Gors, Tragel en de Raad van Kerken Zeeland leverde eind 2016 het project Samen voor zin op, een overeenkomst voor gezamenlijke geestelijke verzorging voor mensen met een beperking in Zeeland. Recent is daarvan ook de website live gegaan.

Op de zingevingswebsite www.samenvoorzin.nl is alle informatie te vinden over waar Samen voor zin voor staat: de geestelijke verzorging die Samen voor zin kan bieden aan cliënten, maar ook aan zorgorganisaties en de ondersteuning bij levensvragen.


Betekenis geven
De site is bedoeld voor iedereen met een beperking en hun naasten. Er is een agenda te vinden met aangepaste kerkvieringen, maar volgens een eerste blog draait het niet alleen om geloof. “Geestelijke verzorging is het ondersteunen van alle cliënten bij het geven van betekenis aan hun leven en bij het omgaan met hun levensvragen. Iedereen wil graag dat zijn leven betekenis heeft en zinvol is. Levensvragen hebben we allemaal, waar we ook wel en niet in geloven.”

Verder bevat de site een bibliotheek met boekentips over diverse thema’s zoals
• zingeving
• inclusie
• muziek
• ethiek
• ouder worden
• levenseinde en rouw

De site wordt steeds aangevuld met nieuws, nieuwe blogs en evenementen.  |

Lees meer op de zingevingswebsite www.samenvoorzin.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!