Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zes kantoren dicht bij Philadelphia Zorg

1 oktober 2012 Door de redactie Geen reacties

Door een reorganisatie bij Philadelphia Zorg verdwijnen zes van de vijftien regiokantoren en naar verwachting zestig fulltime arbeidsplaatsen. Ondernemings-, participatie- en cliëntenraad bekijken momenteel de organisatieverandering genaamd 'Phocus' voor advies.

De gehandicaptenzorginstelling wil met een andere structuur van de organisatie 'beter inspelen op te verwachten verandering, zoals bezuinigingen', aldus bestuursvoorzitter Greet Prins. Van regionale clusters wil de gehandicaptenzorginstelling overgaan naar drie clusters ingedeeld naar de zorgvraag van de circa 7.800 cliënten: intensieve zorg, zorg & wonen en werk & begeleiding. Met het cluster werk & begeleiding moet de organisatie beter voorbereid zijn op de overgang van Awbz naar de Wmo in 2014.

Ander hoofdkantoor
Philadelphia gaat van vijftien naar negen kantoren. Het personeel van de clusters intensieve zorg en werk & begeleiding gaat in het hoofdkantoor werken, dat verhuist van Nunspeet naar Amersfoort. Op de locatie in Nunspeet is geen ruimte voor uitbreiding en Amersfoort is centraler gelegen ten opzichte van de 700 vestigingen, zo schrijft de Raad van bestuur (Rvb) in een persbericht over de reorganisatieplannen van Philadelphia Zorg.

Voor het grootste cluster zorg & wonen zijn uit de huidige veertien regio's, acht nieuwe gevormd. Zes regiokantoren worden gesloten, de stafmedewerkers van deze kantoren krijgen een andere werklocatie. Een aantal ondersteunende medewerkers op de regiokantoren verliezen de huidige functie op het regiokantoor. Voor hen wordt passend werk gezocht binnen of buiten de organisatie waar 7.600 medewerkers werken, aldus de Rvb.

Ondersteuningsplannen simpeler
Philadelphia Zorg wil de ondersteuningsplannen eenvoudiger en meer toegespitst maken op de zorgvraag. De coördinerend begeleiders moeten de ondersteuningsplannen schrijven en bespreken met ouders en cliënten. De functie die onder andere verantwoordelijk is voor het schrijven van omvangrijke ondersteuningsplannen, vervalt in de nieuwe organisatie.

Daarnaast komt er een nieuwe functie van zorgcoach. Die moet jaarlijks op de locaties de kwaliteit van de zorg toetsen en de begeleiding regelmatig trainen. Door het instellen van deze nieuwe functie verliezen een aantal cliëntadviseurs hun huidige functie.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!