Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zelfvertrouwen cliënten SDW groeit dankzij improvisatieworkshops

5 februari 2018 Door de redactie Geen reacties

Bij de Brabantse zorgaanbieder SDW leren twintig cliënten sinds kort op een speelse manier nieuwe vaardigheden, zoals vertrouwen hebben in jezelf, of het leren accepteren van ieders mening. Ze volgen met veel plezier theaterworkshops die uiteindelijk uitmonden in een voorstelling.

SDW werkt in dit project samen met theatermaatschappij The Big Mo. De cliënten zijn ouders met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand, die door de vijf workshops een betere aansluiting vinden in de maatschappij.

Zelfstandig
Kimberly is een van de cliënten die meedoet aan de improvisatieworkshops. Ze is een alleenstaande moeder met twee zoontjes die in een trainingsappartement van SDW woont. De organisatie geeft haar ondersteuning zodat ze leert zelfstandig te wonen en haar kinderen een veilige omgeving kan bieden om op te groeien.

Kimberly is enthousiast over de workshops en gaat tijdens de voorstelling zingen. “We moesten vanuit je buik proberen te zingen in plaats vanuit de keel. Dat was moeilijk, maar gelukkig zei de docent dat het haar ook twee jaar had gekost om dat te leren. Tijdens de voorstelling ga ik op het podium zingen. Dat vind ik erg spannend. Een zangtalent ben ik niet, maar als ik maar plezier heb en niet als een valse kraai klink, dan ben ik dik tevreden.”

Begeleider Kelly Leenders kijkt ook positief naar de samenwerking met The Big Mo. Zij ziet het plezier van de cliënten en hoe hun zelfvertrouwen groeit. SDW kreeg voor dit project een financiële bijdrage van het Fonds Verstandelijk Gehandicapten.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!