Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Zapp Echt Gebeurd: Motorbuddy Gerrit geeft autistische jongen zelfvertrouwen

6 november 2017 Door de redactie Geen reacties

Bij Zapp Echt Gebeurd is zondag 5 november de korte documentaire Little Fire te zien. In de Echt Gebeurd-docu’s spelen kinderen de hoofdrol. Little Fire draait om de 11-jarige Noëll Schulte uit Klazienaveen, die door zijn autisme moeilijk aansluiting vindt bij anderen. Wat gebeurt er als hij een buddy krijgt in de vorm van een stoere motorrijder?

Noëll wordt gepest. Waarschijnlijk door zijn autisme, vermoedt hij zelf. Want hij praat hard, of slaakt soms een gil. Hij is bang om uitgelachen te worden. Dan maakt hij kennis met zijn buddy, biker Gerrit.

Motorclub
De ruige tegenstelling tussen Noëll en Gerrit, die lid is van motorclub CS Riders, sprak regisseusse Nicky Maas enorm aan. Gerrit bleek precies de goede te zijn om Noëll wat meer zelfvertrouwen te geven. De CS Riders zetten zich in voor kinderen die het niet altijd even makkelijk hebben.

ls Noëll bij Gerrit achter op de motor zit, voelt hij zich vrij. Het maakt niet uit waar ze heen gaan, als het maar ver weg van school is. Gerrit leert Noëll vooral zichzelf te zijn. Stukje bij beetje groeit de vriendschap en het vertrouwen tussen de twee en wordt Noëll zelfverzekerder.

De film beleefde onlangs zijn première op filmfestival
Cinekid. Little Fire is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het NPO Fonds en is 5 november om 19.25 uur uitgezonden en terug te kijken bij Kro-Ncrv op NPO Zapp.    |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!