Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

YouBook wint Zorg Innovatie Prijs 2012

16 januari 2012 Door de redactie Geen reacties

YouBook heeft de Zorg Innovatie Prijs 2012 gewonnen. Dit interactief levensboek is ontwikkeld door medewerkers van Kwadrant Middelrode van 's Heeren Loo Zorggroep. Zij hebben op 12 januari de prijs - een bronzen wisseltrofee en een bedrag van 10.000 euro - in ontvangst genomen.

Een jury nomineerde drie projecten, waarop medewerkers van 's Heeren Loo konden stemmen. YouBook kreeg 40 procent van de stemmen. Het projectteam gaat het geld besteden aan de implementatie van het levensboek.

YouBook is bedoeld voor jongeren met een licht verstandelijke beperking die een korte periode op een crisisgroep verblijven. Met het levensboek kunnen ze hun crisisperiode en opvattingen in kaart brengen. Projectleider Henk Jonker van Kwadrant Middelrode: 'YouBook helpt een jongere makkelijker contact te leggen met groepsleiding, bijvoorbeeld via interviewopdrachten. Maar YouBook bevat ook leuke games die jongeren helpen hun emoties en gevoelens een plek te geven. Zij ontwikkelen met YouBook een tastbare herinnering waarmee ze ook thuis of op een nieuwe groep aan de slag kunnen. Het programma is heel nadrukkelijk geen vervanging van de persoonlijke gesprekken tussen jongeren en groepsleiders, maar een aanvulling daarop.' Bekijk op www.sheerenloo.nl het filmpje over YouBook.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!