Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Wouter Bos wordt voorzitter van Bosk

9 november 2011 Door de redactie Geen reacties

Voormalig minister van financiën Wouter Bos is de nieuwe voorzitter van de Bosk, de vereniging van mensen met een motorische beperking. Bij zijn verkiezing zei hij dat hij er als voorzitter hard aan wil trekken om de sociale en financiële positie van lichamelijk gehandicapten te verbeteren.

Wouter Bos over zijn voorzitterschap van de Bosk:  “Ik wil meer zijn dan alleen een boegbeeld voor de vereniging. Dat ik positief reageerde heeft twee redenen. Ik ben opgegroeid met een broer met spina bifida. Ik weet uit eigen ervaring wat het betekent om een zorgintensief kind in het gezin te hebben. En hoe belangrijk het is dat er een vereniging is die opkomt voor de belangen van mensen met een lichamelijke handicap, die de kennis en mogelijkheden van deze mensen en hun omgeving vergroot.

De tweede reden is de Bosk zelf. Ik heb de Bosk leren kennen als een actieve, ambitieuze vereniging die staat voor mensen met een lichamelijke beperking. Daar wil ik graag aan bijdragen. Ik denk dat er de komende jaren grote bestuurlijke vragen liggen bij patiëntenverenigingen en belangenbehartigers in de wereld van de zorg. De bezuinigingen hakken er in. Ik hoop dat mijn bestuurlijke ervaring zowel de Bosk als mensen met een lichamelijke beperking kan helpen om goed uit deze periode te komen.”

Wouter Bos is tot voorzitter gekozen tijdens de Algemene Ledenvergadering op 5 november in IJsselstein. Namens de Bosk heette Peter van der Vlist Wouter Bos hartelijk welkom.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!