Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Workshops en webinars tijdens Week van de Wet zorg en dwang

23 september 2020 Door de redactie Geen reacties

De Wet zorg en dwang is begin dit jaar ingegaan. Er leven nog veel vragen rond deze wet. Het ministerie van VWS houdt van 28 september tot en met 3 oktober samen met experts daarom de Week van de Wet zorg en dwang, vol met workshops, webinars en trainingen. Een van die activiteiten is een workshop van belangenvereniging LFB.

Iedereen die wil weten wat de wet in de praktijk betekent, kan deelnemen aan verschillende activiteiten over onderwerpen die rond de wet spelen. Er is online een programma te raadplegen met alle activiteiten. Zie je een onderwerp dat jouw interesse heeft, dan kun je het aanklikken en je vervolgens inschrijven.

De Held
Een van de vele activiteiten is workshop De Held, georganiseerd door belangenvereniging LFB. Inschrijven kan per individu, maar ook per groep. Het maximumaantal deelnemers is afhankelijk van de locatie, want de workshop wordt op meerdere plaatsen in het land gegeven door een coach en een ervaringsdeskundige van de LFB.

Tijdens de workshop gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over vrijheid en vrijheidsbeperking en dit doen ze aan de hand van helden. Wie is jouw held? Is dat bijvoorbeeld iemand met een beperking die kiest voor leven in vrijheid, voor eigen keuzes maken? En wat betekent vrijheid voor jezelf? Wanneer voel jij je beperkt in je vrijheid?

Doel van de workshop is om je bewust te maken van wat vrijheid is en wat vrijheidsbeperkingen zijn. Door met elkaar het gesprek aan te gaan, kijken de deelnemers hoe je situaties kunt veranderen zodat je de vrijheid krijgt die je nodig hebt.

Workshop De Held wordt gegeven in Utrecht (maandag 28 september), Wolvega (28 september, 30 september), Goes (29 september, 1 oktober), Leeuwarden (29 september, 1 oktober) en Hilversum (1 oktober). De tijden, locaties en het maximumaantal deelnemers vind je online. Daar kun je je ook inschrijven.  |

Bekijk het volledige programma van de Week van Wet Zorg en dwang

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!