Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Workshop en demonstratie van Rupert Isaacson bij Paardencoachcongres

9 augustus 2016 Door de redactie Geen reacties

Rupert Isaacson, bekend van onder anderen het boek ‘De Paardenjongen’, is aanwezig bij het Paardencoachcongres op donderdag 8 september bij Stal Groenendaal in Bunschoten.

Isaacson schrijft in het boek over zijn autistische zoon die goed reageerde op paardentherapie. Het Paardencoachcongres gaat onder meer over de inzet van paarden als co-therapeut voor kinderen en volwassenen met een zorgvraag.

Het werk met paarden in deze sector is heel divers en varieert van de inzet bij gehandicapten, eenzaamheid, burn-out en depressie tot autisme, PTSS en bipolaire stoornis. Therapie met paarden is een verzamelbegrip waarin zowel fysieke als ook psychische en sociale problemen met behulp van een paard behandeld kunnen worden.


Tijdens dit congres wordt dit belangrijke werk van paarden in de zorg belicht door zorgverleners, therapeuten en coaches. In het programma is een demonstratie van Rupert Isaacson opgenomen, en een workshop. Isaacson  en een Nederlands team laten je zien en ervaren welke methodes hij inzet in de praktijk. Hij gaat in op de onderliggende wetenschappelijke onderbouwing. Door beweging kunnen nieuwe verbindingen in de hersenen worden gecreëerd waardoor stresshormonen weer in balans komen. Hij neemt je mee in hoe ze zich bij de ontwikkeling van die methodes hebben verdiept in hoe kinderen leren, en hoe ze daarop hebben aangehaakt. En dat werkt niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen.

Klik hier voor meer informatie over het congres.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!