Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Workshop Beschrijf je eigen casus

22 juli 2015 Ronny Vink Geen reacties

Het Centrum voor consultatie en expertisie (Cce) organiseert op 5 november voor gedragsdeskundigen een workshop ‘Leren van casussen: 'Beschrijf je eigen casus'. Het is de afsluiting van het project Beschrijf je eigen casus, waaraan 50 gedragsdeskundigen de afgelopen jaren hebben meegedaan.

Hun beschrijvingen van cliënten met extreem moeilijk gedrag, de analyse en de ingezette aanpak, zijn beschikbaar voor deskundigen en begeleiders op de site van het Cce. Aanvankelijk werden alleen casussen beschreven door coördinatoren of consulenten van het Cce. Zij analyseren de casussen en maken daar een beschrijving van die op de Cce-site wordt gepresenteerd. Het maken van ‘Leren van casussen’ heeft de Cce-deskundigen veel geleerd. Het is leuk, lastig, maar vooral ook leerzaam om casussen te beschrijven volgens deze aanpak.

Methodisch beschrijven
Daarom hebben ze Leren van Casussen van 2013 tot 2015 uitgebreid met 'Beschrijf je eigen casus'. In dit project hebben gedragsdeskundigen die in de gehandicaptenzorg werken, geleerd hun eigen casusbeschrijving te maken volgens de methodische manier van Leren van Casussen.

Samen met het Cce kozen zij een casus die zij hebben geanalyseerd, beschreven en gepresenteerd. Tijdens het proces kregen ze ook feedback van hun eigen team en van de andere deelnemende gedragsdeskundigen.

Afsluiting
Als afsluiting van het project 'Beschrijf je eigen casus' wil het Cce andere gedragsdeskundigen op 5 november 2015 kennis laten maken met met deze methode tijdens een workshop in het midden van het land. Toegangsprijs 50 euro. Informatie op www.cce.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!