Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Woonvoorziening Esdégé-Reigersdaal doet mee aan Kunst10daagse

15 oktober 2019 Door de redactie Geen reacties

In Bergen en Bergen aan Zee vindt van 18 tot 27 oktober de Kunst10daagse plaats. Het thema dit jaar is ‘Lust’. Diverse kunstenaars exposeren op verschillende locaties in Bergen, die via kunstroutes te bezoeken zijn. Een van die locaties is de Blauwe Reiger van Esdégé-Reigersdaal, een woonvoorziening voor kinderen en jongeren met een beperking.

Het is niet de eerste keer dat de Blauwe Reiger dienstdoet als expositieruimte voor het evenement. Activiteitenbegeleidster Klarina Wiggers nam vier jaar geleden het initiatief om mee te doen aan de Kunst10daagse. “Het biedt de kinderen een leuke activiteit in hun herfstvakantie. Maar bovendien is het een manier om contact te leggen met de samenleving. Kunst is zo een prachtige verbindende factor”, legt Klarina uit op de website van Esdégé-Reigersdaal.

De eerste zaterdag van de Kunst10daagse, 20 oktober, is voor de Blauwe Reiger het hoogtepunt. Dan vindt er de inmiddels traditionele tuinhuismarkt plaats, waar de jongeren zelfgemaakte producten en schilderijen te koop aanbieden: van zelfgemaakte lekkernijen tot leuke cadeauartikelen.

De Kunst10daagse is een evenement waarbij bijna 300 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties in kunstenaarsdorp Bergen en stranddorp Bergen aan Zee. De meeste locaties zijn gratis toegankelijk. De expositie bij de Blauwe Reiger toont onder meer olieverfschilderijen, keramieken en bronzen beelden.   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!