Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Woningdisco’s bij S&L Zorg blijken te voorzien in een behoefte

24 juli 2023 Redactie Klik Geen reacties

Bij S&L Zorg organiseren ze vaak leuke activiteiten voor de bewoners. Zoals disco’s in de Ontmoetingscentra. Maar als je daar als woning niet zo eenvoudig naartoe kunt, omdat je veel rolstoelgebonden bewoners hebt, dan mis je toch een hoop gezelligheid. Kan dat niet anders? Tuurlijk wel, met de woningdisco!

Medewerkers van S&L Zorg kunnen sinds 2020 leuke ideeën indienen via De leukste …plek. Zo besloot Patricia Haverkort daar eens een balletje op te gooien over een disco op een woning. Ze kreeg groen licht en inmiddels is er bij twee woningen met een disco getest. Dat bleek een enorm succes en haar idee krijgt dus een vervolg.

Woningen bij deze zorgaanbieder die niet zo makkelijk naar de reguliere disco’s in de Ontmoetingscentra kunnen, mogen bij Patricia een aanvraag doen voor een woningdisco. In overleg worden een datum en tijdstip gepland en zij zorgt ervoor dat er dan een dj of zanger op de locatie komt. Zo kunnen de bewoners gewoon in hun vertrouwde omgeving genieten van het optreden, speciaal voor hen.

Er komen leuke ideeën samen op De leukste …plek. Zo is er al een huisband voor cliënten opgestart,

zijn er door een dagbestedingsgroep 5 km/u spandoeken ontwikkeld voor zorgwijken, zodat daar niet meer zo hard gereden wordt, en is er een klimclub opgericht.

Over die klimclub heeft Klik eerder een reportage geschreven, waarin het enthousiasme van de deelnemers goed naar voren komt. Het klimmen is zelfs geschikt voor bewoners met een verstandelijke en ernstige meervoudige beperking.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!