Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Wintertocht Amerpoort

20 december 2010 Door de redactie Geen reacties

Een Wintertocht voor mensen met een verstandelijke beperking op 15 en 16 december bij Amerpoort in Baarn heeft naar schatting zo'n 5000 bezoekers getrokken. De wandeling vond plaats op locatie Nieuwenoord van Amerpoort en had een betoverende sfeer.

Wandelende horloges zorgden ervoor dat er iedere vijf minuten een nieuwe groep bezoekers kon starten. De tocht voerde onder meer langs zorgboerderij De Huydecoper die omgetoverd was in een levende kerststal. In een mysterieus insectenbos zagen bezoekers lichtgevende reuzenslakken, -krekels en -lieveheersbeestjes. Daarnaast was er een 'winterefteling' waar mensen zich konden laten fotograferen met een prins en zijn echtgenote.

Gert-Jan Flik, manager dagbesteding bij Amerpoort en organisator van de tocht kijkt tevreden terug op de twee avonden: "De belangstelling was overweldigend en het hele plaatje klopte. Zoals we de wintertocht hebben bedacht, zo is die ook uitgevoerd met behulp van alle decors, kostuums en de spelers."

Het hele proces, van idee tot vorm en inhoud, heeft ongeveer een jaar gekost. De tocht werd mede mogelijk gemaakt door de inzet van leerlingen van het Anna van Rijn College uit Nieuwegein, het Griftland College in Soest, een aantal koren uit de regio en door vele sponsors, medewerkers en vrijwilligers.

Foto's zijn te zien en te downloaden op www.wintertocht.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!