Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Win een prijs met je scriptie

13 juli 2015 Door de redactie Geen reacties

Wie vóór 31 augustus 2015 afstudeert aan een masteropleiding van een Nederlandse hogeschool of universiteit kan meedoen aan de Movisiescriptieprijs 2015. De scriptie moet gaan over de decentralisaties in het sociale domein, zoals zelfregie, zelfredzaamheid, de participatie van burgers en de rol van professionals daarbij.

Het sociale domein is volop in beweging. Burgers en bestuurders zoeken naar hun nieuwe rol. Er wordt veel verwacht van de zelfredzaamheid en participatie van burgers, maar dat heeft ook consequenties voor hoe bestuurders en professionals deze burgers ondersteunen of aansturen. Kortom: zelfregie, zelfredzaamheid en participatie zijn actuele thema’s.

Sociale vraagstukken
In 2013 werd de Movisie Scriptieprijs voor de eerste keer uitgereikt. Met de Scriptieprijs wil Movisie studenten uitdagen een bijdrage te leveren aan de vraag hoe sociale vraagstukken het best kunnen worden aangepakt en wat de rol van sociale professionals hierbij is. Deelnemers maken kans op een geldprijs van  € 1.000,-  en ondersteuning bij het schrijven van een artikel op de debatsite www.socialevraagstukken.nl.

Insturen van scripties kan tot 11 september 2015. Informatie op de site van Movisie.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!