Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Wii-spel voor kinderen met een visuele beperking

28 maart 2011 Door de redactie Geen reacties

Er is een Wii-spel ontwikkeld waarmee ziende en slechtziende of blinde kinderen samen kunnen spelen. Het spel is bedoeld voor kinderen van zeven tot twaalf jaar. Doelgroepkinderen hebben de ontwerpers geholpen bij het maken van het spel. In de game (Nintendo Wii) speel je de archeoloog Ben, die op zoek is naar de Tempel van de Diamanten Scarabee.

Samen met Tiri, een betoverde Egyptische prinses, zoekt hij in een doolhof van onderaardse gangen naar schatten. De Bewaker leidt ze stap voor stap naar de uitgang.

Het spel wordt gespeeld op een Balance board, een standaard Wii-accessoire dat je bewegingen doorgeeft aan de computer. Hiermee kun je je door het doolhof bewegen, schatten vinden en uitdagingen aangaan. Aangezien dit het eerste spel ter wereld is dat voor slechtziende, blinde en goedziende kinderen samen is ontwikkeld, is het spel in het Nederlands en Engels te spelen.

Het spel De ontdekker en het mysterie van de diamanten scarabee is ontwikkeld door Koninklijke Visio, Tno, Mad multimedia en Principal Blue. Meer informatie, uitproberen en bestellen op www.visio.org. Prijs 10 euro.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!