Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Werknemers worden ambassadeurs bij campagne Ik zorg

31 oktober 2018 Door de redactie Geen reacties

Om mensen te stimuleren voor een loopbaan in de zorg te kiezen, gaat vanaf 1 november de publiekscampagne ‘Ik zorg’ van start als offensief tegen het nijpende personeelstekort. Ook de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) staat achter dit initiatief en roept medewerkers in deze sector op om ambassadeur van de zorg te worden.

Binnen Zorg en Welzijn zijn 1,2 miljoen mensen werkzaam. Zo’n 600 medewerkers zijn met hun foto en hun verhaal de ambassadeurs van de campagne. Maar dat kan jij ook zijn, stelt de VGN. Daarom vraagt de organisatie iedereen die werkzaam is in de gehandicaptenzorg mee te doen door de IK ZORG-headers te gaan gebruiken op 1 november bij hun socialmediapagina’s, zoals Facebook. Wie weet verleid jij dan wel iemand om een opleiding in Zorg en Welzijn te kiezen, of trigger je iemand om een carrièreswitch te maken naar de gehandicaptenzorg.

Op de website van de VGN staat een toolkit met informatie over de campagne, en instructies van hoe je zelf een foto kunt maken, voorzien van het IK ZORG-logo. Ook wordt nog gewerkt aan een postergenerator, waarmee je eenvoudig zelf posters kunt maken voor de campagne.

IK ZORG is gekoppeld aan een nieuwe website, die 1 november online is: www.ontdekdezorg.nl . De campagne zal door heel Nederland te zien zijn via diverse kanalen: online, billboards, abri’s, bioscoop, radio, social media en wellicht dus ook via jouw eigen Twitter-account of Facebook-pagina. Doe je mee?   |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!