Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Werkgroep Wij zien je wel gaat in gesprek met gezinnen

14 februari 2018 Door de redactie Geen reacties

Weet je het nog? De #ikziejewel-actie om aandacht te vragen voor gezinnen met kinderen die zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen hebben? Naar aanleiding hiervan is door toenmalig staatssecretaris Martin van Rijn een werkgroep in het leven geroepen: Wij zien je wel. Deze werkgroep organiseert binnenkort bijeenkomsten door heel Nederland.

Met Wij zien je wel is een onafhankelijke werkgroep geformeerd die aan de slag gaat voor passende zorg en ondersteuning voor kinderen met een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking en hun gezinnen. De werkgroep onder leiding van Ton Heerts bestaat uit mensen die vanuit verschillende perspectieven betrokken zijn bij de doelgroep, waaronder Sarike de Zoeten en Vanessa de Vries, beiden moeder van een kind met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen. Zij brachten de problematiek onder de aandacht via #ikziejewel.

Mensen met ZEVMB zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week volledig afhankelijk van anderen. De kwaliteit van leven wordt bepaald door de kwaliteit van ondersteuning die geboden wordt.

Om in kaart te brengen waar knelpunten zitten en te praten over hoe zaken anders moeten, gaat de werkgroep bijeenkomsten organiseren. Men wil daar graag in gesprek met ZEVMB-gezinnen. Ben je geïnteresseerd en wil je graag weten wanneer zo’n bijeenkomst bij jou in de buurt is? Meld je dan aan via www.wijzienjewel.nl.

 

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!