Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Werken én wonen bij expertisecentrum Sein in Cruquius

18 december 2023 Redactie Klik Geen reacties

Expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde Sein heeft in Cruquius nabij Haarlem een complex van acht studio’s laten bouwen, bedoeld voor nieuwe begeleiders. De organisatie mikt op sollicitanten die verder dan 35 kilometer van het werk wonen en daardoor vaak afhaken omdat ze geen (betaalbare) woonruimte in de buurt kunnen vinden.

Het duurzaam gebouwde complex is op loopafstand van het werk gelegen in een groene omgeving in de nieuwe wijk Wickevoort. Deze ligt naast de woonzorglocatie van Sein. De studio’s zijn geschikt voor bewoning door één of twee volwassenen en heeft een volledig ingerichte keuken en badkamer. De huur inclusief servicekosten bedraagt zo’n 750 euro per maand en de bewoner huurt de studio van Sein.

Wie komen in aanmerking?
Sollicitanten moeten over een zorgdiploma beschikken op minimaal niveau 3. Ervaring met epilepsie is fijn, maar niet noodzakelijk. Zij gaan werken met cliënten met behoefte aan intensieve begeleiding en/of een ernstige meervoudige beperking.

Wie aangenomen wordt als begeleider voor minimaal 32 uur in de week met onregelmatige diensten (geen nachtdiensten), werkt eerst een maand bij Sein. Als de proeftijd verstreken is, krijgt men een contract voor onbepaalde tijd én een huurovereenkomst voor een van de studio’s.

Mochten er meer dan acht geschikte kandidaten zijn, wordt geloot wie er een studio kan huren. Begeleiders die uiteindelijk bij Sein vertrekken, dienen de studio uiteindelijk ook weer te verlaten binnen een redelijke termijn.  |

Kijk voor meer informatie op de website van Sein.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!