Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Werkboek helpt cliënten en begeleiders praten over gender

13 september 2023 Redactie Klik Geen reacties

Zorgorganisatie Pluryn heeft het werkboek ‘Ben jezelf! Genderdiversiteit’ ontwikkeld. Dit werkboek is bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking die hun gender willen onderzoeken. Het geeft ook begeleiders meer handvatten om het gesprek hierover met cliënten aan te gaan. 

Cliënten die worstelen met vragen over gender, zullen deze vragen vaak stellen aan hun begeleider. Maar die vindt het vaak een moeilijk onderwerp. Het werkboek ‘Ben jezelf! Genderdiversiteit’ geeft zowel cliënt als begeleider meer inzicht in de verschillen op het gebied van gender.

Het boek is niet alleen geschikt voor cliënten met een licht verstandelijke beperking. Ook mensen met een matig verstandelijke beperking kunnen er veel aan hebben, stellen de ontwikkelaars. Het werkboek geeft bijvoorbeeld tips voor mensen met een matig verstandelijke beperking, die meer ondersteuning in hun genderexpressie willen, maar geen medische transitie door willen maken. Zij kunnen geholpen zijn met het dragen van make-up of met transgenderondergoed. 

Dit werkboek is het nieuwste boek van Jij leert, een programma van Pluryn. De werkboeken zijn gratis te bestellen voor Pluryn-medewerkers. Externe partijen betalen de kostprijs en verzendkosten.  |Bestel het werkboek ‘Ben jezelf! Genderdiversiteit’ via jijleert@pluryn.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!