Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Wensenboekje voor beschrijven van laatste levensfase

25 september 2019 Door de redactie Geen reacties

De Netwerken Palliatieve Zorg Twente hebben een ‘Wensenboekje’ ontwikkeld, waarmee je vroegtijdig bespreekbaar maakt wat iemand in de laatste levensfase graag wil en nodig heeft. Het gratis verkrijgbaar wensenboekje bevat daarnaast ook begrijpelijke informatie over begrippen als palliatieve zorg, sedatie, euthanasie, wilsverklaring en testament.

Het boekje is bedoeld voor iedereen die wil nadenken over de laatste levensfase. Zorgverleners kunnen het gebruiken om iemand in gesprek te gaan die een ongeneeslijke en/of chronische ziekte heeft en achteruitgaat. Samen met familie, vrienden, kennissen en zorgverleners kunnen mensen zo de laatste fase van hun leven zo aangenaam mogelijk invullen.

Het boekje bestaat uit schrijfruimte voor wensen en weetjes, maar bevat ook praktische tips en vragen die je kan gebruiken bij het gesprek met de arts.

Een digitale versie van het boekje is te vinden op www.netwerkpalliatievezorg.nl/twente/Patiënten-en-naasten/Wensenboekje. Een (gratis) gedrukt boekje kan aangevraagd worden door een mail te sturen naar NPZTwente@hotmail.com onder vermelding van Wensenboekje en je naam en adres.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!