Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Welke uitdagingen komen LVB-jongeren tegen als ze 18 worden?

8 januari 2020 Door de redactie Geen reacties

Zorgorganisatie ’s Heeren Loo heeft een nieuwe korte film inclusief werkblad toegevoegd aan het psycho-educatiepakket Beautiful Me! Dit pakket helpt het gesprek aan te gaan met jongeren over hun licht verstandelijke beperking. Het nieuwste filmpje ‘18 jaar en nu?’ gaat in op de struikelblokken waar deze jongeren tegenaan lopen bij het bereiken van de volwassen leeftijd met al zijn vrijheden en verantwoordelijkheden.

18 jaar en nu? is het achtste thema uit het pakket Beautiful Me! De andere thema’s zijn:
-          Praktijkonderwijs
-          Vrienden
-          Pesten
-          Seks en relaties
-          Hulp vragen
-          Toekomst
-          Verslaving & middelengebruik

De korte filmpjes en bijbehorende werkbladen van Beautiful Me! geven inzicht in de dagelijkse moeilijkheden van de LVB-jongeren. Bij 18 jaar en nu? komen zeven jongeren van 18 jaar en ouder aan het woord over het bereiken van deze mijlpaal. Ze vertellen openhartig over hun eigen valkuilen, hun overschatting, hun harde werken en blunders. Maar ze geven ook zeer bruikbare tips aan toekomstige 18-plusjongeren met een LVB.

Kosteloos aanvragen
Het psycho-educatiepakket Beautiful Me! is geschikt voor iedereen die met LVB-jongeren te maken heeft: ouders, leerkrachten, hulpverleners, werkgevers. Het pakket is kosteloos aan te vragen door een mail te sturen naar beautiful.me@sheerenloo.nl.  |

Meer informatie vind je op www.sheerenloo.nl/beautifulme. Het pakket is ontwikkeld door ’s Heeren Loo en Accent Praktijkonderwijs.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!