Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Week chronisch zieken houdt er mee op

27 juli 2015 Ronny Vink Geen reacties

De Stichting Week chronisch zieken staakt de werkzaamheden. Het is de organisatie niet gelukt nog langer geld te vinden voor de Week chronisch zieken. De website en de Facebook-pagina worden per 1 september 2015 afgesloten. De jaarlijkse paukenslag om aandacht te vragen voor chronische ziekten zal niet meer worden gegeven.

Vele honderden vrijwilligers en professionals hebben zich de afgelopen jaren tijdens de Week chronisch zieken ingezet voor de participatie van mensen met een chronische aandoening

Veel bereikt
Er zijn in die jaren onderwerpen aangedragen voor beleid, en verbindingen tussen patiënten, professionals en onderzoek werden versterkt door de Week, aldus de organisatie in een persbericht over de opheffing. “Geen overheid of politieke partij kan chronisch zieken nog negeren. Er is veel bereikt, maar nog steeds veel te doen. Jaarlijks neemt het aantal mensen met een chronische ziekte toe. Vooral  jongeren verdienen onze steun om goed te kunnen participeren.” De organisatie bedankt iedereen die zich heeft ingezet voor de Week.

Lees meer op www.chronischziek.nl

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!