Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Wedstrijd voor verstandelijk gehandicapte dichters

8 mei 2014 Door de redactie Geen reacties

De landelijke poëziewedstrijd Het andere gedicht 2014 van Stichting special arts Nederland is van start. Iedereen vanaf 12 jaar met een verstandelijke handicap kan meedoen. Een vakjury onder leiding van Dichter des vaderlands Anne Vegter kiest de mooiste gedichten uit. Zij worden gepubliceerd in een dichtbundel. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een poëziefeest met optredens, theater en muziek. Er zijn hulpmiddelen ontwikkeld om leerlingen en cliënten met een beperking aan het dichten te krijgen.

Gedichtenapp
Het schrijven van gedichten stimuleert de taalontwikkeling. Via de speciale online app 'Gedichtenlaboratorium' leren deelnemers in tien stappen hoe ze een gedicht kunnen schrijven. Daarnaast biedt de app uitgebreide uitleg voor begeleiders en leerkrachten hoe zij daarbij kunnen helpen.

Workshops voor begeleiders
In mei en juni organiseert Special arts workshops voor begeleiders en leerkrachten. Ervaringsdeskundigen geven dan training in de werkwijze Taalvorming. Daarmee kunnen docenten en begeleiders op een laagdrempelige manier werken aan de taalontwikkeling met behulp van poëzie.

Deelnemers kunnen hun gedicht inzenden tot 15 juli 2014. Meer informatie over de wedstrijd en de workshops is te vinden op de website van Special arts.


Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!