Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Wedstrijd beste zorgidee geopend

5 september 2014 Door de redactie Geen reacties

Wie heeft het beste zorgidee van 2014? De inschrijving voor de zorginnovatiewedstrijd Het beste zorgidee is geopend, iedereen kan tot 19 oktober zijn idee insturen. De winnaar krijgt tienduizend euro om zijn idee te verwerkelijken.

Voor het Beste Zorgidee wordt aan patiënten, zorgverleners en consumenten gevraagd na te denken over hoe de zorg beter kan. Afgelopen jaren hebben niet alleen wetenschappers en deskundigen goede ideeën aangeleverd, ook zorgmedewerkers, cliënten en patiënten. De inschrijving sluit op 19 oktober, waarna een vakjury de vijf meest vernieuwende ideeën kiest. Het Nederlandse publiek kan daarna stemmen via de website van Het Beste Zorgidee. De winnaar krijgt een startkapitaal van tienduizend euro om zijn idee uit te voeren.

Klantvriendelijk
Vooral digitale ontwikkelingen bieden oneindig veel mogelijkheden om de zorg beter te maken. "Ict heeft andere sectoren de afgelopen jaren klantvriendelijker gemaakt", zegt Erno Kleijnenberg, initiatiefnemer van Het Beste Zorgidee. "Voorbeelden hiervan zijn apps op smartphones, maar ook webwinkels en navigatiesystemen. Ook in de zorg kunnen digitale ontwikkelingen die rol spelen. Onderzoeksbureau Nyfer berekende dat zaken als apps en videoconsulten een besparing van 400 miljoen euro kunnen opleveren. Maar veel belangrijker is dat zulke ontwikkelingen de zorg patiëntvriendelijker maken."

Foto: scholieren Nienke Spaan en Christi Kuiper wonnen vorig jaar met hun mitella-T-shirt de prijs voor Het Beste Zorgidee van Nederland.

Kijk voor informatie op www.hetbestezorgidee.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!