Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Website Wat een vak combineert ervaringsverhalen met vacatures in gehandicaptenzorg

23 maart 2019 Door de redactie Geen reacties

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) lanceerde twee jaar geleden de campagne Wat een vak. Bedoeld om waardering uit te spreken voor mensen die in de gehandicaptenzorg werkzaam zijn en dit werk ook zichtbaar te maken. Dit gebeurde via een speciale Facebookpagina. Nu is er ook een website, waar zorgorganisaties hun vacatures kunnen plaatsen en bezoekers geïnspireerd kunnen raken door verhalen van zorgmedewerkers.

Op de website www.wateenvak.nl zijn deze verhalen opgesplitst in drie segmenten:

  • verhalen van zij-instromers over hun carrièreswitch;
  • verhalen van overige medewerkers over hun dagelijkse werkzaamheden;
  • verhalen van cliënten of hun familie over wat de begeleiders voor hen betekenen.


Verder kunnen websitebezoekers een quickscan doen om te kijken of ze geschikt zijn voor werken in de gehandicaptenzorg en voor welk soort werk. Er is ook informatie over salarissen en opleidingen te vinden. Belangstellenden kunnen een profiel aanmaken en op die manier in aanraking komen met zorgorganisaties. Zij kunnen deze profielen weer gebruiken voor de invulling van vacatures.

Wat een vak startte op Facebook. Daar worden nog altijd diverse verhalen uitgelicht, in de vorm van filmpjes. Momenteel zijn er veel te vinden over zij-instromers.

Zoals Thomas Stapelbroek (op de foto), die 25 jaar in de horeca werkte, maar uiteindelijk zijn heil vond op ’s Heeren Loo-locatie Groot Schuylenburg in Apeldoorn. Zijn moeder zei 20 jaar geleden al dat Thomas geknipt zou zijn voor een baan in de gehandicaptenzorg. De capaciteiten die Thomas in de horeca al goed kon gebruiken (sterk in de schoenen staan, sociaal zijn, communicatief zijn) bleken ook van groot belang in zijn werk als begeleider.   |

Bekijk meer verhalen op www.wateenvak.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!