Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Website helpt cliënt met begeleidingsplan

11 april 2016 Door de redactie Geen reacties

Met de nieuwe website MijnPlanMaken willen zorgorganisaties Ribw en Frion mensen met een verstandelijke beperking helpen om een goed begeleidings- of ondersteuningsplan te maken. Op de site kunnen ze invullen wat het bedrag is dat de gemeente geeft voor de begeleiding, en krijgen ze vervolgens advies hoe ze dit zo kunnen besteden dat het past bij hun doelen.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben ondersteuning nodig bij wonen, leven, werk en dagbesteding. Een cliënt krijgt na een gesprek met het sociaal wijkteam en de begeleider van de gemeente een beschikking dat er een budget beschikbaar is om die ondersteuning in te kopen. Omdat het voor cliënten lastig is te overzien wat een zorgverlener allemaal aanbiedt en wat die verschillende begeleidingsvormen allemaal precies betekenen, vroegen de zorgorganisaties zich af hoe je cliënten hierbij kunt helpen.

Met deze uitdaging gingen medewerkers en cliënten van Ribw en Frion aan de slag, en ontwikkelden samen met ict-bedrijf Noxqs het hulpmiddel MijnPlanMaken, www.mijnplanmaken.nl. De website is een handige hulp bij een gesprek tussen cliënt en begeleider over het samenstellen van de benodigde zorg.

Op 13 april wordt het nieuwe digitale ondersteuningsmiddel Mijn Plan maken officieel gelanceerd.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!