Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Website Asvz over kinderwens en ouderschap

11 juli 2012 Door de redactie Geen reacties

Zorginstelling Asvz heeft een nieuwe internationale website over kinderwens en ouderschap bij mensen met een verstandelijke beperking gelanceerd. De website bevat gratis hulpmiddelen, spelvormen en instructiefilmpjes voor professionals.

ASVZ, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, publiceerde eerder de Koffer: 'Kinderen, waar kies ik voor?', een verzameling spelvormen, handreikingen en aanbevelingen om met cliënten, ouders en collega-hulpverleners over het thema kinderwens en ouderschap in gesprek te gaan. De Koffer won in 2010 de Gehandicaptenzorgprijs Nederland voor het Beste Praktijkproduct (http://www.klik.org/nieuws/prijs-voor-kinderwens-koffer.html). Met de prijs heeft Asvz de Koffer gedigitaliseerd en de materialen internationaal beschikbaar gesteld.

Marja Hodes, klinisch psycholoog bij ASVZ en één van de bedenkers van de Koffer: "De website is een mooi medium om internationaal aandacht te vragen voor kinderwens bij mensen met een verstandelijke beperking. Bovendien kunnen we via de website onze kennis en ervaringen internationaal delen en ontwikkelen."

Asvz lanceert de site tijdens het wereldcongres van de International Association for the Scientific Study of Intellectual Disabilities (IASSID) van 9 tot 14 juli in Halifax (Canada). Professionals uit de hele wereld kunnen via de website gebruikmaken van de hulpmiddelen, spelvormen en handreikingen. Er is een Nederlandstalige en Engelstalige versie beschikbaar:.

Kijk op: www.asvz.nl/kinderwensenouderschap of www.asvz.nl/supportingfutureparents.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!

Abonneren