Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Webinars belichten samenwerking jongeren met en zonder beperking

15 mei 2024 Redactie Klik Geen reacties

Wat gebeurt er als mbo-studenten samen met jongeren met een beperking tijdens een Prokkelstage aan de slag gaan bij allerlei bedrijven in de regio? En hoe ervaren de deelnemende bedrijven dit? Over deze samenwerking gaan drie webinars, elk voor een eigen doelgroep.

De webinars – voor zorgaanbieders, voor ROC’s en voor praktijk- en speciaal onderwijs – belichten hoe het project ‘Samen aan het Werk’ van de Stichting Prokkel, Baalderborg Groep, het Alfa-college, ProHardenberg en de GeluksAcademie heeft uitgepakt.

Geluksgericht werken
Voor dit project werden mbo-studenten gekoppeld aan jongeren met een (licht) verstandelijke beperking. Voorafgaand aan de stage keken ze samen naar waar hun interesses lagen, wat hun sterke punten zijn en wat ze wilden gaan doen. Hiervoor werd de aanpak ‘Ik zoek een Prokkelstage’ samengevoegd met de methodiek geluksgericht werken van de GeluksAcademie.

De jongeren hebben tijdens de stage ontdekt waar hun talenten lagen, maar ook voor deelnemende bedrijven was het een waardevol traject. Zij ontdekten de meerwaarde van inclusiviteit en hoe het is om iemand met een verstandelijke beperking te begeleiden.

Webinars
In de webinars ‘Sterk naar werk’ leer je meer over de ervaringen van de jongeren en de studenten:

  • webinar voor zorgaanbieders op woensdag 22 mei van 10.30 tot 12.00 uur
  • webinar voor ROC’s op woensdag 22 mei van 16.00 tot 16.45 uur
  • webinar voor praktijk- en speciaal onderwijs op dinsdag 18 juni van 14.00 tot 15.00 uur.

Meer informatie over de inhoud van de afzonderlijke webinars staat op de site van stichting Prokkel. Daar kun je je ook aanmelden.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!