Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Webinar over een betekenisvol netwerk

28 februari 2024 Redactie Klik Geen reacties

Samen sterk voor een betekenisvol netwerk! Dat is de titel van een webinar van zorgorganisatie ’s Heeren Loo op dinsdag 26 maart van 10.00 tot 11.00 uur, met daarin voorbeelden van de samenwerking tussen mensen met een verstandelijke beperking, hun netwerk en zorgprofessionals.

’s Heeren Loo benadrukt dat een goed leven voor cliënten mede ontstaat door een rijk en gevarieerd netwerk om hen heen. In de ondersteuning van cliënten spelen zorgprofessionals nu nog een grote rol. Het informele netwerk kan daarin ook helpen. Zeker nu door onder meer de krapte op de arbeidsmarkt het contact met de persoonlijk begeleider minder wordt.

Het gaat bij het informele netwerk overigens niet alleen over familie, maar ook over vrijwilligers en vrienden/kennissen. Zij krijgen een prominentere rol in de gehandicaptenzorg en samen met de zorgprofessionals gaan zij meer als één team samenwerken rondom de cliënten, zo schetst ’s Heeren Loo. In het webinar gaat het over deze samenwerking en hoe ieder vanuit zijn eigen talenten kan bijdragen aan een goed leven van de cliënt.

Volgens ’s Heeren Loo is dit proces in de ouderenzorg al een stap verder. Het webinar gaat ook daarop in. Daarnaast is er aandacht voor wat het netwerk zelf wil en kan, hoe zorgprofessionals hun rol hierin in en uiteraard wat cliënten zelf belangrijk vinden.  |

Aanmelden voor het webinar kan via de website van ’s Heeren Loo.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!