Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Webinar over de invloed van de fysieke leefomgeving op mensen met een beperking

11 november 2020 Door de redactie Geen reacties

De gehandicaptensector is ervan overtuigd dat de fysieke leefomgeving van mensen met een (verstandelijke) beperking veel invloed heeft op hun welbevinden. Maar wat is dan een ‘goede’ fysieke leefomgeving? In een webinar wordt de kennis die hierover is verzameld uit onderzoek gedeeld. Het webinar is interessant voor behandelaars, zorg-, vastgoed of innovatiemanagers, bestuurders en zorgverzekeraars.

Onderzoekers van Ipse de Bruggen, Universiteit Leiden en Kopvol architecture & psychology inventariseerden in wetenschappelijke literatuur wat er over de invloed van de fysieke leefomgeving bekend is. De resultaten nodigen volgens hen uit tot empirisch vervolgonderzoek (gebaseerd op de eigen ervaring, waarneming) nodig.

Want er blijkt veel minder bekend te zijn over mensen met een psychische stoornis of beperking (of die nu somatisch, lichamelijk, zintuiglijk of verstandelijk is) dan over mensen met bijvoorbeeld dementie. En dat terwijl mensen met een beperking meestal hun hele leven met die beperking te maken hebben, en niet alleen in de laatste levensfase. Omdat de fysieke leefomgeving ook van invloed is op de begeleiding en behandeling van de doelgroep, is daar ook onderzoek naar nodig.

Wie wil deelnemen aan het webinar op 7 december van 10.00 tot 11.30 uur, kan zich aanmelden via patricia.hofstede@ipsedebruggen.nl. Zet bij het onderwerp: webinar 7 december fysieke leefomgeving en vermeld in de mail je functie en naam van de organisatie.  |

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!