Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Wat kan zuiniger in de zorg?

20 maart 2013 Door de redactie Geen reacties

Vier patiëntenkoepels willen van zorggebruikers horen of en hoe er kan worden bespaard op de zorgkosten. Ze zijn daarvoor een gezamenlijk meldpunt begonnen. Mensen kunnen daar melden waar volgens hen onnodige kosten worden gemaakt, hoe de zorg doelmatiger kan worden geregeld en welke handelingen of diagnoses dubbel worden uitgevoerd.

De patiëntenorganisaties gebruiken de ideeën om aan minister Schippers van Vws duidelijk te maken dat er nog genoeg geld in de zorg te besparen is, voordat patiënten nog meer moeten gaan betalen en minder vergoed krijgen. Het kabinet wil alleen al op het basispakket 1,5 miljard besparen. De patiëntenkoepels vinden dat eerst de onnodige kosten in de zorg moeten worden aangepakt, voordat patiënt/cliënt de rekening voor de oplopende zorgkosten krijgt gepresenteerd. Ze hopen vanuit de zorg een hoop ideeën aangereikt te krijgen.

Het meldpunt is een gezamenlijk initiatief van de Chronisch zieken en gehandicapten raad, het landelijk Platform ggz, Platform Vg (verstandelijk gehandicaptenzorg) en de Patiëntenfederatie Npcf.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!