Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Wat doe jij tegen eenzaamheid?

8 juni 2015 Door de redactie Geen reacties

"Voor velen is de zomervakantie een periode om naar uit te kijken, lekker met het gezin of vrienden op vakantie. Anderen zien er als een berg tegenop. Want juist in de zomer, als activiteiten en vrijwilligerswerk vaak stil liggen en veel mensen op vakantie zijn, is het risico op eenzaamheid bij mensen met weinig contacten groter", zegt Arie Ouwerkerk, directeur Coalitie Erbij.

Omdat eenzaamheid zo veel voorkomt, is in 2008 Coalitie Erbij opgericht. Het is een samenwerkingsverband van maatschappelijke organisaties, die ieder op eigen wijze proberen om eenzaamheid te bestrijden met acties en activiteiten. De komende maanden voert Coalitie Erbij de campagne Wie nodig jij uit deze zomer? Die roept mensen op om van toeschouwer van eenzaamheid, aanpakker te worden. Nodig af en toe iemand die zich eenzaam voelt of die weinig de deur uit komt, uit om samen iets te ondernemen of weer eens bij te praten door een kaartje te sturen. Kant en klare e-cards zijn te vinden op www.wienodigjijuit.nl. Op www.greetz.nl vind je toepasselijke kaarten om in de brievenbus te stoppen.

En na afloop kun je op www.wienodigjijuit.nl een verslagje posten van jullie uitstapje of ontmoeting.

Megakaart
Babette van Veen, ambassadeur van Coalitie Erbij en de Rotterdamse wethouder De Jonge van onderwijs, jeugd en zorg, plaatsen hun handtekening op een megakaart die in de Markthal in Rotterdam is neergezet. Zo beloofden ze zich in te zetten tegen zomereenzaamheid. Daarna plaatsten vele voorbijgangers ook hun handtekening op de kaart, onder hun belofte om deze zomer iets te ondernemen met iemand die weinig contacten heeft.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!