Kenniscentrum verstandelijk gehandicaptenzorg
Menu

Wandelfeest en afstandsloop voor mensen met beperking in april

29 februari 2012 Door de redactie Geen reacties

De tweede editie van het Wandelfeest voor mensen met en zonder beperking is op zaterdag 21 april op Papendal bij Arnhem. Fonds verstandelijk gehandicapten en het Revalidatiefonds organiseren de sponsorwandeltocht. Deelnemers wandelen 5, 10 of 18 kilometer voor het goede doel door de bosrijke omgeving van Papendal. Daarnaast is er op Tweede Paasdag (9 april) in Utrecht een hardloopwedstrijd voor verstandelijk gehandicapten, de Abrona Run.

De Abrona Run is onderdeel van de Jaarbeurs Utrecht marathon en is een afstandsloop van 1 of 2 km. De start en finish vinden plaats bij Jaarbeurs Utrecht. Inschrijven kan tot en met 25 maart via www.jaarbeursutrechtmarathon.nl.

Het Wandelfeest op 21 april is een goede doelenloop, waarvan de opbrengst dit jaar naar Groen & Handicap gaat, het kenniscentrum voor een toegankelijke natuur voor iedereen. De stichting vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten van de natuur en realiseert bijzondere uitzichtplaatsen in bos- en natuurgebieden. 

Televisiepresentator Viktor Brand is net als in 2011 ambassadeur van het Wandelfeest. "In 2011 kwamen meer dan 600 deelnemers naar Arnhem om zich in te zetten voor het goede doel", vertelt Viktor enthousiast. Volgend jaar doet hij meer dan alleen presenteren. "In 2012 zal ik proberen een deel van de route in een rolstoel af te leggen. Dat zal niet makkelijk zijn, dus hiervoor moet ik snel in training."

Aan de finish kunnen deelnemers genieten van muziek van bekende Nederlandse artiesten, waaronder Jeroen van der Boom. Ook radiostation 100% NL zorgt voor de muzikale begeleiding van de wandeltocht. Meer informatie op www.wandelfeest.nl.

Wil je reageren op dit artikel? Log dan in als abonnee!